Brza intubacija u slijedu

Otvorene online prijave

 

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije organizira jednodnevni modularni tečaj "Brza intubacija u slijedu".  Tečaj će se održati u Edukacijsko simulacijskom centru Zavoda.

Rapid Sequence Intubation (RSI) definira se kao brza, gotovo simultana primjena potentnog sedativa i primjena neuro-muskularne blokade kako bi olakšali intubaciju i smanjili rizik aspiracije te moguće ozljede bolesnika.

Održavanje i osiguravanje dišnog puta je najviši prioritet u zbrinjavanju kritičnih i naglo oboljelih osoba. Kada je potrebno, iskusna osoba treba izvesti napredne postupke na dišnom putu brzo i učinkovito u cilju konačnog uspostavljanja dišnog puta, pritom moguće komplikacije svesti na najmanju moguću mjeru. Metoda zbrinjavanja dišnog puta mora biti izvedena brzo i uspješno, kompromitacija dišnog puta ne dopušta odgodu. Kompromitirani dišni put najčešći je uzrok smrti ili pogoršanja stanja oboljele osobe.

Tečaj je namijenjen doktorima medicine i medicinskim sestrama i tehničarima. Potrebno je predznanje i vještine endotrahealne intubacije te primjena i principi rada transportnog mehaničkog ventilatora.

Mjesto održavanja: Edukacijsko simulacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije

Vrijeme održavanja:25.11.2019.

Kontakt osoba: Miljenko Gvožđak

Kontakt telefon: +385 99 38 04 784

Kontakt email: nastavni-centar@zzhm-kz.hr (za više informacija)

 

PODACI O PLAĆANJU

Cijena modularnog tečaja: 700,00 kn

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije

račun u IBAN konstrukciji:

HR8523400091110493596

s pozivom na broj: 00     11-25112019

Objašnjenje: 11 (broj edukacijskog programa)  25112019 (datum edukacijskog programa u formatu)

Opis plaćanja: RSI

Uplatu kotizacije potrebno je izvršiti pet dana prije početka modularnog tečaja.